МИНИСТАР ЂОКИЋ ФИНАНСИРАО ИЗГРАДЊУ КУЋЕ

01

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић обезбиједио је средства за изградњу куће Ранки и Каролини Казановић у насељу Папраћа, општина Шековићи, којима је клизиште након катастрофалних поплава 2014. године оштетило тек започету кућу.
Ђокић је данас посјетио градилиште да би се увјерио како напредују радови и када Казановићи могу очекивати да ће се уселити у нови дом.

Министар је испричао да је прије двадесетак дана долазио у Шековиће, у Папраћу, гдје су га обавијестили о проблему породице Казановић.

“Сазнао сам за једну тужну причу, да је домаћин куће Бране Казановић умро прије нешто више од двадесетак дана, да је био борац прве категорије и да је њихова породична кућа, чију су изградњу започели, оштећена у поплавама и клизишту. Једино што се могло урадити је да се изгради нова кућа”, рекао је Ђокић.

Ђокић, који је одмах покренуо акцију за изградњу нове куће за Казановиће, те лично и уз помоћ пријатеља успио да прикупи средства, рекао је да се очекује да ће кућа за Ранку и Каролину бити завршена за пет до шест дана.

Изградњу куће обавља фирма из Бијељине, а помажу им комшије и мјештани Папраће.

Педесетогодишња Ранка Казановић рекла је Срни да се, након што је клизиште оштетило њихову кућу, обраћала на више адреса за помоћ, између осталог, и властима у Шековићима, али без резултата.

“Тако је било док није дошао министар Ђокић и обећао помоћ. Сад видим да је то обећање и испуњено. Пресрећне смо”, истакла је Ранка.

Она каже да немају никаквих прихода, да је покојни Бране радио повремене послове у Црној Гори и Србији, за надницу, та да сада имају мало стоке и да од тога преживљавају.

Министар Ђокић данас је у Папраћи посјетио и средњовјековни манастир, гдје је разговарао са свештенством.

 

ФОТО АЛБУМ