Посјета предузећу “Мира“ у Приједору

Приједор - званичници у обиласку "Мирниних"  погона

Министар трговине и туризма, Предраг Глухаковић, посјетио је у уторак, 18.10.2016. године, производни погон фабрике кекса и кондиторских производа “Мира“ у Приједору, гдје је представљено улагање фабрике „Краш“ које износи више од пет милиона КМ.

Министар Глухаковић рекао је да је од представника фабрике „Мира“ сазнао да немају примједби на законску регулативу из области трговине, али да има неколико ствари које треба заједнички урадити на нивоу БиХ.

„Морамо наше прописе хармонизовати, јер они извозе и у Федерацију БиХ и лидер су на тржишту Републике Српске, да покушамо заједно да нађемо неке ствари, поготово код пореских дажбина, да се уједначимо, да они немају овдје те проблеме код формирања цијена, јер сами знате да код тог формирања све утиче на цијену „, рекао је Глухаковић.

Директорица предузећа „Мира“, Марица Видаковић, изјавила је да пословни резултати омогућавају нове инвестиције будући да су у односу на прошлу годину производња и продаја веће за 14 одсто, да је за девет мјесеци ове године остварено више од 1,1 милиона марака нето добити и да се за идућу годину планира раст производње и продаје од 20 одсто.

Она је навела да „Мира“ извози више од 80 одсто своје производње на тржишта од Аустралије, Азије и Европе, до Канаде и Америке и да има девизни суфицит, док су примања радника и неки други показатељи изнад републичког просјека.

Поред досадашњих улагања која износе преко 30 милиона КМ, за први квартал 2017. године најављен је наставак инвестиција у технолошки парк, производне хале, складишне капацитете и административни дио.