ПОДРШКА СПАЈАЊУ ЛОКАЛНИХ И ОПШТИХ ИЗБОРА У БиХ

yy_1024x678

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да би било рационално рјешење да се коначно донесе одлука о спајању локалних и општих избора у БиХ.
“У име СП био бих спреман сутра да потпишем документ којим би за двије године скратили мандате изабраним функционерима на недавно одржаним локалним изборима и да 2018. године изађемо на опште изборе који би обухватили све оно што се бира у БиХ”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да би то требало учинити уз претходну промјену Изборног закона БиХ, којим би била елиминисана појаве корупције, а која је, како каже, на протеклим локалним изборима била највидљивија, најружнија и најстрашнија.

“Постојећим законским рјешењем практично је легализована корупција на улици и јавним мјестима. Недопуство је да ћутимо и да ништа не предузмемо да то спречимо у датом тренутку”, истакао је Ђокић.

Он каже да СП подржава став предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић о “плавом дизелу”, те да питање његовог промета за пољопривреднике треба да регулише Влада Српске и њена надлежна министарства.