ПРОТИЋ: ПРОЦЕС ПРОТИВ СРПСКОГ НАРОДА

Шеф посланичког клуба Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Слободан Протић, који је данас у Тужилаштву БиХ као свједок дао изјаву у вези са одржавањем референдума о Дану Републике, оцијенио је да је евидентно да се, преко парламента Српске и посланика, суди српском народу.
Протић је новинарима у Сарајеву рекао да је разговор са тужиоцем био веома коректан, те истакао да је он свједок од којег Тужилаштво БиХ неће имати никакве користи.

“Ја не могу бити свједок против предсједника Републике Српске и српског народа којем припадам. Увијек ћу бити уз предсједника, уз Српску и српски народ коме припадам”, поручио је Протић.

Он сматра да до овог процеса није требало доћи, те да његови налогодавци руше уставни поредак БиХ.

“Тога, очигледно, нису свјесни. Не може се судити српском народу, ни праву српског народа на живот и право да каже оно што мисли. Ми ћемо се за та права увијек борити”, нагласио је Протић.

Он каже да га овај процес подсјећа на период од прије 100 година када се водио велеиздајнички процес и када су наши прадједови имали исти овакав проблем.

“А борили су се само за двије ствари – слободу свог народа и да туђин не влада њиховом земљом. То, изгледа, још није завршено”, рекао је Протић.

У предмету који Тужилаштво БиХ води због организовања референдума о Дану Републике, изјаве је до сада дало свих девет чланова Комисије за спровођење референдума, те неколико шефова клубова посланика у Народној скупштини.