Саучешће руском народу

Предсједник Социјалистичке партије и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић данас се уписао у књигу жалости која је отворена поводом убиства амбасадора Русије у Турској Андреја Карлова у Културном центру “Бански двор” у Бањалуци.

“Желим да изразим дубоко саучешће руском народу, руској држави и породици амбасадора  Андреја и да кажем да је ово тренутак у којем осјећамо неизрециву бол због овако гнуснг терористичког чина”, рекао је предсједник Ђокић.

Он је рекао да вјерује, да ће снагом коју има, Русија и овај проблем успјети да превазиђе и да у даљем периоду заједно са Турском настави одлучну борбу против тероризма из које ће изаћи као побједници.

Предсједник је нагласио да се свијет суочава са агресивним, растућим  исламом, који не трпи различитости, што би требало све правдољубиве народе и државе да забрине.

“Ово је удар на демократију и на слободу, зато вјерујем да је дошао тренутак да се сви тргну и схвате са каквим се злом данас сусреће  свијет”, рекао Ђокић и додао да ће Република Српска дати свој допринос у борби против тероризма.

zdenka

Потпредсједница Градског одбора Социјалистичке партије Бања Лука и посланик у НСРС проф. др Зденка Гојковић уписала се данас у књигу жалости испред Клуба посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске.