Стабилност Српске и нова радна мјеста приоритети социјалиста

Предсједник Социјалистичке партије  Петар Ђокић рекао је да ће социјалисти на републичком и локалном нивоу власти остати досљедна својим политичким идејама и принципима доприноса економском расту и развоју Републике Српске.

Ђокић је истакао да је циљ да Српска и наредне године напредује економски и политички, да повећава број запослених и обим инвестиција, те да се одбрани од свих штетних утицаја који долазе од њених противника.

Он је након сједнице Главног одбора на којој је усвојен извјештај о проведеним локалним изборима, као и оквирни план дјеловања у идућој години, истакао да СП жели дијалог и сарадњу са свима у БиХ, посебно између два ентитета, што подразумијева и одржавање заједничких сједница влада Српске и Федерације БиХ.

sp-go-27122016

Ђокић је рекао да ће СП и наредне године подстицати сарадњу и дијалог у региону.

Он је нагласио да је СП задовољна резултатом на протеклим локалним изборима јер је, у односу на 2012. годину, остварен раст за 28 одсто и знатно повећан број одборника у локалним скупштинама.

„Наш резултат је бољи за 56 одсто у односу на протекле опште изборе“, истакао је Ђокић и додао да изборни резултат указује да су идеје социјалиста народу све потребније.

Лидер СП-а поручио је да је неопходна промјена Изборног закона БиХ и када је ријеч о заједничком одржавању општих и локалних избора већ од 2018. године, што би било најкорисније за све грађане, али да је да је за обједињавање избора потребна воља и других политичких партија.

Предсједник Ђокић је пожелио свим грађанима Српске и БиХ срећну и успјешну 2017. годину, а медијима захвалио за коректну сарадњу.

sp-go-27122016-2