Социјалисти његују сегменте битне за питања и положај жена

20170310225040_231637

Актив жена Социјалистичке партије /СП/ Градске организације Бањалука организовао је синоћ у Бањалуци прославу поводом 8. марта, Међународног дана жена.

 

Предсједник бањалучког Актива жена СП-а Даринка Пејић навела је да ова организација има више од 1.000 чланица, истичући да је политичко ангажовање жене једнако важно као и ангажовање у породичном и друштвеном животу.

„У СП-у његујемо све сегменте који су битни за питање и положај свих жена. Чланство нашег градског одбора више од 50 одсто чине жене“, рекла је Пејићева.

Она је истакла да се у савременом начину живота често заборавља да женама треба пажња.

„Поводом Дана жена, обишли смо и наше најстарије чланице, које сада имају више од осам деценија живота и којима је било веома значајна наша посјета као знак пажње“, рекла је Пејићева.

Она је оцијенила да положај жене много зависи и од њене материјалне ситуације, те да велики број жена које живе на селу имају неправедно маргинализовану улогу у друштву.

„Многима од њих је у првом плану проблем како платити карту до града и наћи времена за себе, те се из тих разлога повлаче, али то не значи да оне не желе да раде и да се политички ангажују“, рекла је Пејићева.

Она је истакла да актив жена СП-а има и велику подршку предсједника ове партије Петра Ђокића, као и свих партијских колега, који вреднују женски активизам.

 

ФОТО АЛБУМ