ЂОКИЋ: НЕМА ПОТРЕБЕ ЗА ПРЕНОСОМ НАДЛЕЖНОСТИ

2017-03-12 13.23.31

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да у БиХ има простора да се побољша стање у сектору банкарства, али нема потребе да се стварају нове институције или преносе надлежности на оне које постоје у том сектору у БиХ.
„Ми желимо само да постојеће институције, као што је Централна банка БиХ, раде савјесно и одговорно, оне могу радити још више и боље за интересе оба ентитета“, рекао је Ђокић.

Он каже да Централна банка БиХ коначно треба да ослободи значајан дио својих средстава која има и које чува у иностранству под врло повољним условима, уз оцјену да БиХ нема велику корист од тих средстава.

Према Ђокићевим ријечима, та средства, или дио тих средстава треба усмјерити у развој у БиХ.

„Ми са тим средствима можемо превазићи значајан дио средстава које користимо од ММФ-а или од неког другог међународног финансијског посредника или кредитора“, нагласио је Ђокић.

Он је рекао да у Републици Српској није планирано нити званично разговарано о преносу надлежности у банкарском сектору и поновио да нема интереса за стварање нових институција у банкарском сектору у БиХ.