ЂОКИЋ ЧЕСТИТАО КАТОЛИЦИМА УСКРС

SP logotip centralno

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је надбискупу врхбосанском Винку Пуљићу и бањалучком бискупу Фрањи Комарици, свештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести велики хришћански празник Ускрс, уз жељу да празничне дане проведу у миру, здрављу и благостању.
„Нека дубока симболика распећа безгрешног Христа и његова величанствена жртва и преузимање гријеха свих људи, а потом његово ускрснуће, буду примјер свима нама за наша мала жртвовања у свакодневном животу, за опште добро, социјалну правду, друштвену једнакост и разумијевање међу људима“, навео је Ђокић.

Он је пожелио да овогодишње датумско поклапање прославе католичког Ускрса и православног Васкрса буде подстицај свим људима и народима који живе на овим просторима за веће међувјерско, међунационално и људско повјерење и разумијевање, те заједничка прегнућа у будућности.

„Надам се да ће нам празник Христовог ускрснућа дати позитивну енергију, духовни мир, међусобно повјерење, те показати нове путеве за излазак из свих тешкоћа“, навео је Ђокић.

У недјељу, 16. априла, сви хришћански вјерници славе дан Христовог Васкрсења.