ВАСКРС ДА ПРОБУДИ ОСЈЕЋАЈ ЗА ПОТРЕБЕ ДРУГИХ

00

Предсједница Актива жена Социјалистичке партије /СП/ Милка Гламочић поручила је данас да Васкрс треба, уз поруке мира, наде и оптимизма, у свима да пробуди осјећај за потребе других и међусобно разумијевање и праштање.
“Овај празник треба да нам буде подстицај да заједнички промовишемо вриједности које оплемењују наш друштвени живот и заједничка настојања, посебно за мир, достојанство, толеранцију и социјалну правду”, рекла је Гламочићева новинарима поводом подјеле васкршњих јаја на Тргу Крајина у Бањалуци.

Она је навела да ће на подручју бањалучке регије, која обухвата и Мркоњић Град, Котор Варош и Челинац, Актив жена СП-а подијелити 3.000 васкршњих јаја.

Гламочићева је додала да је Актив жена СП-а организовао данашњу подјелу васркршњих јаја у свим градским и општинским одборима у жељи да са грађанима Српске обиљеже највећи хришћански празник.

Она је свим православним вјерницима честитала Васкрс, док је вјерницима католичке вјероисповијести пожељела сретан Ускрс.

 

 

ДОБОЈ- Актив жена Социјалистичке партије /СП/ Добој организовао је данас подјелу васкршњих јаја грађанима.

Предсједник добојског Актива Бранислава Девић рекла је Срни да је ријеч о трећој акцији коју Актив жена социјалиста реализује на подручју Републике Српске.

Она је најавила да је подјела васкршњих јаја постала традиционална активност.

Подјела јаја организована је на платоу испред Тржног центра “Конзум” у Добоју.

 

 

БИЈЕЉИНА – Актив жена Градског одбора Социјалистичке партије /СП/ у Бијељини подијелио је данас грађанима на Градском тргу око 1.000 фарбаних јаја, у традиционалној акцији коју СП организује у свим градовима Републике Српске.

Акција је организована поводом највећег хришћанског празника Васкрса, с поруком да празник донесе свима радост и благостање.

“Васкрс је празник љубави, даривања и заједништва те смисао наше данашње акције није само у даровању васкршњим јајима и слаткишима, већ и у дружењу са нашим суграђанима, са којима смо поразговарали у намјери да подијелимо нека размишљања, а прије свега радост поводом сутрашњег празника”, рекла је новинарима предсједник Актива жена бијељинских социјалиста Жељка Спремо.

 

Према њеним ријечима, у оквиру данашње акције организована је и посјета Установи за стара лица “Слађур”, гдје су корисницима, осим васкршњих јаја, уручени поклон-пакети са производима за личну употребу.

 

ДЕРВЕНТА – Актив жена Социјалистичке партије /СП/ Дервента организовао је данас на Тргу православља подјелу васкршњих јаја грађанима.

Члан дервентског Актива Миланка Ђукић рекла је Срни да Актив жена СП-а Дервента поред хуманитарних активности настоји да учествује у обиљежавању значајних празника и да то чини по други пут за Васкрс у овом мјесту.

 

“Настојаћемо да то буде традиција и да сваки наредни Васкрс обиљежимо на исти начин. Посебно интересовање изазвали смо код најмлађих и због тога смо радосни”, каже Ђукићева.

 

Подјела јаја организована је на Тргу православља на којем се налази и саборни спомен-храм Успења Пресвете Богородице.

 

СТАНАРИ- Чланице Актива жена Социјалистичке партије /СП/ Станари данас су поводом празника Васкрса подијелиле васкршња јаја грађанима и социјално угроженим породицама са тог подручја.

Најмлађима су уз васкршња јаја уручени и слаткиши, док су за социјално угрожене породице у Цвртковцима уручени и пригодни поклони, саопштено је из Актива жена СП Станари.

 

У саопштењу се напомиње да је подјела јаја организована у центру Станара и по мјесним одборима ове партије, те да је ријеч о традиционалној активности.

 

ФОТО АЛБУМ