ЂОКИЋ: ВЛАДА ДАЈЕ ПОДРШКУ ПРИВРЕДНОМ РАЗВОЈУ ОПШТИНЕ ШАМАЦ

ШАМАЦ, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, честитајући Дан општине, истакао је да је ово важан дан у историји ове општине, који је обиљежио и усмјерио развој Шамца у претходне скоро двије и по деценије.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је Влада Српске од 2006. године до данас кроз разне пројекте уложила 65 милиона КМ у општину Шамац, те да ће наставити да даје подршку развоју те локалне заједнице.
Ђокић је данас поводом обиљежавања Дана општине Шамац истакао да је инвестирано у инфраструктуру, уређење и развој здравствених капацитета, те да је дата подршка привреди, посебно у најтежем периоду послије катастрофалних мајских поплава 2014. године.

Он је рекао да је Влада послије поплава кроз Фонд солидарности издвојила око 22 милиона КМ, од чега је 13,5 милиона КМ усмјерено у обнову породичних домаћинстава, а преостали дио је кроз разне пројекте био подршка грађанима и привреди.

„Данас смо у прилици да сви заједно кажемо да је важно да дамо још снажнију подршку будућности Шамца и његовом успјешном развоју у будућности. Влада Републике Српске је претходних година била веома присутна у Шамцу“, рекао је Ђокић новинарима након свечане сједнице Скупштине општине.

Према његовим ријечима, у наредном периоду потребно је давати пуну подршку свим здравим иницијативама које заступа локална власт.

„Они имају визију да треба консолидовати и развијати ову општину. Мислим да је потпуно логично да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду давати пуну подршку развоју ове општине“, закључио је Ђокић.

ШАМАЦ, 15. АПРИЛА /СРНА/ -  Mинистри индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, трговине и туризма Предраг Глухаковић и рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић положили су вијенац   код споменика погинулим борцима Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату у Шамцу.

ШАМАЦ,  Mинистри индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, трговине и туризма Предраг Глухаковић и рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић положили су вијенац код споменика погинулим борцима Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату у Шамцу.