Ђокић: Борба за достојанствен живот је заједнички задатак

20170501132246_235717

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић поручио је данас да је заједнички задатак социјалиста и синдиката борба за сигуран и достојанствен живот човјека. „Социјалистичка партија има много програмских политичких циљева који се подударају са циљевима синдиката“, рекао је данас Ђокић, који је посјетио Савез синдиката Републике Српске гдје је предсједнику ове организације Ранки Мишић, руководству синдиката и радницима честитао 1. мај – Међународни празник рада, саопштено је из СП-а.

Ђокић је рекао да већ традиционално на 1. мај посјећује Савез синдиката желећи да укаже на значај борбе за права радника и улогу синдиката у тој организованој борби.

Он је подсјетио да су право на рад, једнакост, равноправност, социјална правда и солидарност тековине за које ће се Социјалистичка партија увијек залагати.

Ђокић је истако да су социјалисти увијек имали разумијевања за синдикалне активности које су биле усмјерене на заштиту и унапређење права радника и да у том контексту посматра и данашње мирно окупљање радника у Бањалуци, наводи се у саопштењу СП-а.