У Фочи обиљежен Међународни дан породице

vvvvvv_155357537

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, присуствовала је у Фочи манифестацији коју је организовао Дјечији вртић „Чика Јово Змај“ поводом 15. маја, Међународног дана породице.

„У породици се рађамо, одрастамо, стичемно искуства о животу, начину живљења, а без здраве породице нема ни здравог друштва. Мени је лично стало да породице гаје патријархалне вриједности, да једноставно родитељи нађу времена за дјецу, да се играју са њима, да разговарају о проблемима, а дјеца да поштују родитеље и старије“, рекла је на манифестацији  министар Јасмина Давидовић.

Министар Јасмина Давидовић похвалила је, овом приликом, општину Фоча за мјере популационе политике и изразила задовољство због најављене градње новог обданипта у Фочи.

Подсјетила је да Министарство породице, омладине и спорта за свако треће рођено дијете у породици издваја 600, а за четврто 450 марака, те да плаћа двије процедуре вантјелесне оплодње.

„Наш је циљ да свака породица има бар троје дјеце, јер свака туга када се подијели дупло је мања, а радост када се подијели дупло је већа“, рекла је министар Давидовићева.

Манифестација се одигравала на помоћном стадиону Фудбалског клуба „Сутјеска“ гдје су  дјеца  у пару са татом или мамом уживала у трчању „на кркаче“, са привезаним ногама и у врећама, а побједницима су обезбијеђене награде у виду породичног ручка или вечере у неком од фочанских ресторана.

foča