ПРИЈЕДОРСКИ НДП ПРЕШАО У СОЦИЈАЛИСТИЧКУ ПАРТИЈУ

01

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић пожелио је добродошлицу и подијелио у Приједору чланске карте за 100 нових чланова који су нашој партију приступили из Народног демокаратског покрета.

Социјалистичкој партији приступили су потпредсједници Градског одбора НДП Зоран Берак и Светлана Котроман, која је и члан Главног одбора и предсједница Актива жена, те  предсједница Актива младих Милица Двизац, члан Главног одбора Мирослав Медић, као и 24 члана Градског одбора НДП у Приједору.

„Радује нас што је овако велика група људи одлучила да своје повјерење поклони Социјалистичкој партији и што у нама виде партију која даје сигурност и основ за њихово даље политичко дјеловање“, рекао је предсједник Ђокић и додао да не жели да улази у разлоге због којих су донијели одлуку да иступе из НДП-а.

Он је рекао ће овакво појачање социјалистима у Приједору омогућити додатни раст и развој јер су својом активношћу и креативношћу на претходним изборима показали да заслужују поштовање.

Предсједник Ђокић истакао да ће наша партија и у наредном периоду бити максимално опредијељена да брине о интересима Републике Српске, да се крајње патриотски односи према свим важним питањима и да на бази осјећаја патриотизма политички дјелује.

„Кад говорим о патриотизму, не мислим на национализам, него заиста мислим на патриотизам, а други принцип је професионализам, да сви максимално одговорно, савјесно, највише што можемо, свако у свом дијелу професионалним и партијским активностима, које су често волонтерске, дамо допринос да успијемо у остварењу програмсих идеја СП-а“, рекао је Ђокић.20170515_195645_1494913252810_resized

Предсједник Извшрног одбора СП-а Слободан Протић подсјетио је да наша партија има више од 20.000 чланова и да овај догађај у Приједору само показује тренд који се дешава у цијелој Српској.

Он је поручио младима и новим члановима СП-а да ће их у партији бити онолико колико буду радили, а старијим социјалистима да одбаце све сујете и прихвате све који желе заједно са нама да граде и раде за Приједор, Републику Српску и Социјалистичку партију.

„Ми нисмо партија сујета. Нама власт не треба да бисмо владали људима, нама власт треба да бисмо управљали процесима и градили зељму на начин како то социјалисти знају, а показали су свих претходних година“, додао је Протић и новим члановима пожелио добродошлицу у партију, како је рекао „ваших очева и ваших дједова“.

Предсједник приједорског одбора СП-а Миленко Пузигаћа подсјетио је да приједорски социјалисти имају ново руководство од половине 2013. године и да су већ на изборима 2014. повећали свој резултат за више од 100 одсто, а 2016. за више од 400 одсто у поређењу са изборима из 2012.

„Успјели смо се вратити у локални парламент, а данашња активност даје нам за право да на сљедећим изборима очекујемо још бољи резултат који ће сигурно бити оставрен “, додао је Пузигаћа.

Предсједник Извршног одбора Градског одбора СП-а Приједор Ранко Колар рекао је да су људи из НДП-а који су прешли у СП препознали рад и уравнотежену политику СП-а, као и само руководство које је у пољедње три године дало велике напоре да СП на овим просторима поново ојача.

Бивше предсједнице актива младих и актива жена приједорског НДП-а Милица Двизац и Светлана Котроман изјавиле су да су у СП прешле јер су биле незадовољне радом руководства НДП-а чије се политичко дјеловање, како су рекле, базира само на неаргументованој критици власти у Републици Српској и занемаривању структуре младих и жена.

„Oдлучили смо да даљи политички ангажман наставимо у редовима СП-а сматрајући да ова партија пружа прилику младим људима да се као њени чланови политички афирмишу и дају прилику да градимо боље друштво“, рекла је Двизац.

20170515_193239_1494913263987_resized

 

ФОТО АЛБУМ