ЂОКИЋ: ЦИЉ ОПОЗИЦИЈЕ ЈЕ ДА ПРЕНЕСЕ НЕСТАБИЛНОСТ ИЗ ДИЈЕЛА БиХ У СРПСКУ

ПРИЈЕДОР, 15. МАЈА /СРНА/ - Предсједник СП-а Петар Ђокић оцијенио је да опозиција која је покренула иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске жели да у Српску пренесе нестабилност из Федерације БиХ и институција БиХ.

Предсједник СП-а Петар Ђокић оцијенио је да опозиција која је покренула иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске жели да у Српску пренесе нестабилност из Федерације БиХ и институција БиХ.

Он је вечерас новинарима у Приједору рекао да не зна шта је написано у тој иницијативи опозиције, али да је чуо да је ријеч о документу од око 200 страна.

„Они који су већ у једном дијелу БиХ створили нестабилност, желе да је пренесу и у Републику Српску и ја ништа друго не видим у тој иницијативи него тај циљ“, рекао је Ђокић новинарима у Приједору.

Ђокић, који је министар индустрије, енергетике и рударства, додао је да нема никаквог страха да се о том питању расправља и у парламенту и на сједници Владе, да ће Влада сигурно имати свој став о томе, а да људи из СП-а као чланови Владе потпуно одговорно и савјесно извршавају све своје дужности.

„И у областима за које смо задужени, а и Влада у цјелини, за ових претходних 11, односно 12 година колико управљамо Републиком Српском као коалиција, стварили смо изузетно видљиве резултате. Наравно, постоје и проблеми. Ми никада нисмо гурали проблеме под тепих, бавили смо се њима и рјешавали их као што ћемо то чинити и у будућности“, поручио је Ђокић.

Он сматра да иницијатива опозиције неће бити успјешна и да опозиција на овај начин само покушава да пренесе незадовољство или да створи некакву кризну ситуацију и у Републици Српској, а већ је таква ситуација створена у Федерацији БиХ и у институцијама БиХ – тамо гдје они врше власт.

„Дакле, нису знали ни тај ниво власти да организују. Сада, напросто су љубоморни што ми као коалиција успијевамо толико година да стабилно управљамо свим важним пословима Републике Српске“, додао је Ђокић.

Према његовим ријечима, Република Српска представља политички најстабилнији регион у овом дијелу Европе, ако се има у виду да је власт редовно функционисала упркос врло тешким проблемима усљед економске и финансијске кризе, а посљедњих година и усљед великог отпора који долази из Сарајева и из званичних институција БиХ.

„Они нам напросто блокирају бројне добре идеје и иницијативе којима смо хтјели да побољшамо живот Републике Српске“, закључио је Ђокић.

Опозиционе странке у Републици Српској – СДС, ПДП и НДП – покренуле су иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске.