БЕСПЛАТНО БАВЉЕЊЕ СПОРТОМ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА

БАЊАЛУКА, 26. МАЈА /СРНА/ - Вршилац дужности начелника градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић на конференцији за новинаре.

На иницијативу Градске упреве Бања Лука, представници Удружења породица са четворо и више дјеце “Четири плус” потписали су данас у Бањалуци са представницима 25 удружења из области културе и спортских организација меморандум о сарадњи који ће дјеци из вишечланих породица омогућити бесплатно учешће у културним и спортским садржајима.

Вршилац дужности начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац каже да је у наредном периоду планирано потписивање меморандума са новим удружењима и организацијама.

“Данашње потписивање уприличено је и поводом 10 година рада Удружења породица са четворо и више дјеце које има више од 600 чланова”, рекао је Бањац.

Он је додао да је циљ да се свој дјеци која имају жељу да се баве спортом то и омогући, а никако да буду ускраћена из материјалних разлога.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић рекла је да је ову иницијативу покренуо град, као један од начина давања подршке вишечланим породицама.

“Драго нам је да је иницијатива одмах препозната и да ће данашњим потписивањем меморандума овој дјеци бити омогућено да се несметано укључују у спортске, културне и друге активности у граду”, рекла је Тривићева новинарима.

Она је додала да Град пружа подршку Удружењу и додјелом стипендија за ученике и студенте, те бесплатним боравком дјеце у вртићима.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце “Четири плус” Јован Радовановић захвалио је Граду што је препознао потребу да се дјеца из вишечланих породица баве спортом бесплатно.

“Имајући у виду да је више од 70 одсто ових породица незапослено и да немају никаквих примања, значајна је свака марка која остане у буџету те породице”, рекао је Радовановић, те захвалио удружењима и организацијама које су омогућила дјеци да се баве различитим активностима.

Невенка Родић из Студија глуме “Рода” каже да се радује што је Град препознао ову иницијативу и позвао на сарадњу удружења из области културе и спорта.

“Драго ми је што ћу примити нове мале глумце који могу да дођу и да се упишу без накнаде”, рекла је Родићева.

Александар Врховац из Омладинског фудбалског клуба “Спартак” изразио је задовољство што је дио ове иницијативе.

“Жао ми је што постоје дјеца која због лошег материјалног стања у породици не могу да се баве спортом и зато поздрављам ову иницијативу и желим да их буде још више”, рекао је Врховац.

БАЊАЛУКА, 26. МАЈА /СРНА/ - Представници Удружења породица са четворо и више дјеце "Четири плус" потписали су данас у Бањалуци са представницима 25 удружења из области културе и спортских организација меморандум о сарадњи који ће дјеци из вишечланих породица омогућити бесплатно учешће у културним и спортским садржајима.

  Представници Удружења породица са четворо и више дјеце “Четири плус” потписали су данас у Бањалуци са представницима 25 удружења из области културе и спортских организација меморандум о сарадњи који ће дјеци из вишечланих породица омогућити бесплатно учешће у културним и спортским садржајима.