ЂОКИЋ: ОД ПОНАШАЊА КОАЛИЦИОНИХ ПАРТНЕРА ЗАВИСИЋЕ ОПСТАНАК КОАЛИЦИЈЕ

original-petar-djokic_0

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је данас да ће од понашања коалиционих партнера у будућности зависити опстанак колиције СНСД-а, ДНС-а и СП-а, те да сматра да нема разлога да се коалиција мијења у овом моменту.
“Не могу да будем пророк и гарантујем једно или друго, али као предсједник СП-а и коалициони партнер желим да се ова наша коалиција сачува и функционише како је и до сада функционисала, али са искуством стеченим недавним догађањем када смо имали разлике у ставовима и овакву врсту реакција која је стигла до јавности на начин да се шири осјећај забринутости да ли ће та коалиција опстати”, рекао је Ђокић.

Ђокић је истакао да би волио да се “све то није догодило на такав начин, да није било провокативних изјава које су биле повод за реакције и нове акције”.

“Мислим да нема разлога да се у неком физичком смислу коалиција мијења у овом часу, не видим те разлоге, али ће од понашања у будућности све зависити”, рекао је Ђокић.

Он је додао да је сигурно да ће наредних дана бити важно како ће се сви понашати и како ће се одвијати разговори којих ће бити између партија у оквиру коалиције.

Коментаришући захтјев ПДП-а за његову оставку, Ђокић је рекао да из те странке нису разумијели о чему је ријеч, те да је суштина да је одбијена инвестиција од 157 милиона КМ.