Одржана сједница Главног одбора и обиљежене 24 године СП-а

01

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је данас у Зворнику да су претходне 24 године успјешног постојања и политичког дјеловања биле довољно дуг период да се спозна политичка димензија коју је у политички живот Републике Српске унијела ова партија.
Након сједнице Главног одбора и свечаног пријема поводом обиљежавања 24 године постојања и дјеловања СП-а, Ђокић је рекао новинарима да су социјалисти веома поносни на оно што је својом појавом донијела СП у политички живот Републике Српске.

“То је, између осталог, да се сачува слобода, да се брани Република Српска, да се стално изграђује слободна и демократска заједница, да се настави друштвени развој Српске и да буде слободна демократска заједница равноправних и слободних људи и народа”, рекао је Ђокић.

02

Истичући да је за 24 године СП дала велики допринос у убрзаном развоју Републике Српске, Ђокић је нагласио да су социјалисти спремни да се носе са изазовима будућег времена, јер су свјесни да долазеће вријеме тражи и одговоре на многа питања.

“Дубоко сам увјерен да је будућност за сваки народ, за озбиљну политику и развијање свијести и осјећаја у патриотизму кроз који треба да покажемо љубав према својој Републици у којој ћемо сваког дана, са осјећајем колико нам је она вриједна, давати допринос да Српска напредује, расте и развија се”, рекао је Ђокић.

Он је нагласио да само ако нешто дајемо за Републику Српску можемо очекивати да нам она узврати и додао да ће СП у наредном периоду, као коалициони партнер, дати свој допринос да коалиција на власти буде успјешна у Републици Српској.

01

“Ми социјалисти никада нисмо били ускогруди, увијек смо имали ширине. Сматрам да ширина побјеђује и зато смо трајали све ове 24 године, а потпуно сам убијеђен да нам је осигурана будућност у времену које долази зато што ћемо на идеји слободе, хуманости, социјалне правде, једнакости, одговорности и правде у цјелини и даље трајати”, истакао је Ђокић.

Ђокић је изразио увјерење да ће у наредном времену дјеловање социјалиста бити видљивије и кроз борбу за економски раст Републике Српске.

“Желимо да Републике Српска убрзаним кораком иде у будуће вријеме, да дијелимо живот са народима са којима смо окружени у другим државама, да ширимо политику дијалога, толеранције, сарадње и поштовања”, рекао је Ђокић.

Ђокић је најавио да ће 2. јула бити одржан 7. изборни Конгрес СП на којем ће бити изабрани нови органи – Главни одбор, предсједник, Надзорни одбор и Статутарна комисија.

02

“Одлучили смо данас на Главном одбору СП да одржимо још један конгрес у овој години на којем ће бити усвојене додатне политике програмског карактера”, рекао је Ђокић.

Он је додао да ће додатне политике бити искорак за наредни период и да ће дати одговоре на отворена питања која доноси будуће вријеме, нагласивши да ће на конгресу у октобру бити представљена снага и јасни политички ставови СП.

“Биће то уједно политика за наредни четворогодишњи период од 2018-2022, али по многим питањима и знатно дуже, јер смо свјесни потребе да за наредни четворогодишњи период имамо одговоре на нове изазове”, рекао је Ђокић.

03