У Источној Илиџи одржана сједница Актива жена СП-а

01

Актив жена Социјалистичке партије /СП/ размотрио је на данашњој сједници у Источној Илиџи активности и учешће на Конгресу партије 2. јула, на којем ће бити изабран и предсједник партије.
Предсједник Актива жена Социјалистичке партије Милка Гламочић изјавила је да ће у самој припреми и организацији Конгреса Актив жена бити укључен у пуном капацитету, гдје ће чланице партије из свих регија Републике Српске и Федерације БиХ дати свој допринос.

„Жеља и могућност жена да се више укључе у политички живот земље зависе од великог броја фактора, првенствено образовног, социјалног и професионалног статуса, развијености демократских институција и друго“, рекла је Гламочићева.

Она је навела да ће СП у будућем периоду наставити са активностима које ће дати подршку активнијем учешћу жена у политичком животу и реализацији циљева СП, а то су родна равноправност, право на образовање, социјалну и здравствену заштиту, право на рад и хумане услове рада, право на породиљско одсуство и право на заслужену пензију.

„Данас када живимо у времену дубоких подјела потребно нам је много мудрости и храбрости како бисмо водили политику мира и стабилности, политику међусобне толеранције и уважавања“, истакла је Гламочићева.

Домаћин сједнице Актива жена био је Општински одбор СП Источна Илиџа.

Предсједник Општинског Одбора Душица Пјевић је изразила задовољство што је сједница Актива жена пред Конгрес, одржана у Источној Илиџи, те се нада да ће након Конгреса што више жена бити заступљено у органима партије.