ДАВИДОВИЋ: УКАЗАТИ НА ЗНАЧАЈ РОДИТЕЉСТВА

БАЊАЛУКА, 20. ЈУНА /СРНА/ - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић на отварању манифестације "Конференција беба" у Бањалуци.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је вечерас у Бањалуци “Конференцију беба” – манифестацију која ће ове године бити одржана у 31 локалној заједници у Српској.
Давидовићева је рекла да је циљ манифестације, коју организује Министарство породице, омладине и спорта Српске, да се укаже на значај и да се пружи подршка родитељству.

“Родитељство је најљепша и најодговорнија улога коју нам живот пружа. Овом манифестацијом говоримо о важности породице и о томе да родитељи треба да брину о дјеци, а дјеца о родитељима, када одрасту”, нагласила је Давидовићева.

Према њеним ријечима, нарочито је важно да у Српској буде што више беба, с обзиром на неповољну ситуацију када је ријеч о наталитету.

“Можда и овом приликом пружамо подршку младима да склапају бракове и формирају породице, а важна је и наша подршка традиционалној породици”, рекла је Давидовићева.

Она је додала да су се у ову манифестацију укључиле и “Поште Српске” које сваке године бебама бесплатно достављају поклоне Министарства породице, омладине и спорта, а ове године су то шеширићи и мајице.