ЂОКИЋ: АКО “ТРЕНДТЕКС” ОДЕ ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ БИЋЕ ДРУГИХ ПАРТНЕРА

viber image

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да је Влада Српске подржала текстилно предузеће “Трендтекс” у Херцеговини како би се одржала производња у тој регији, али да ће, уколико се они повуку, тражити друге партнере.
Ђокић је новинарима у Билећи рекао да је су “Трендтексу” дати у закуп капацитети којима управља Република Српска, али да ће у случају њиховог одласка са ових терена другим партнерима изнајмити те капацитете и са њима наставити производњу у области текстила.

“Ми не можемо да одговарамо за њихову пословну политику. Ако они немају интерес да раде, они ће донијети одлуке, а ми само можемо то примити к знању”, рекао је Ђокић.

Коментаришући медијске наводе о покретању истраге МУП-а Републике Српске против њега због измјена Правилника о висини концесионе накнаде и банкарским гаранцијама у области електроенергетике, енергената, рударства и геологије у Републици Српској, Ђокић каже да се ради о спиновању јавности “како би се некако покушала пребацити одговорност да је министар одговоран за неке правилнике”.

“Тачно је да Министарство припрема правилнике и доноси их искључиво уз сагласност Владе Републике Српске и уз прибављена мишљења надлежних министарства. И тај правилник, као и многи други, је на тај начин донешен”, рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да је тај правилник имао за циљ да у једнак положај доведе све оне који се баве производњом електричне енергије у Републици Српској, да нема различитог приступа у погледу приватних и државних компанија, а, како је рекао, тренутно и раније је тога било.

“Ово је дио политике коју Република Српска проводи тако да, по мом мишљењу, та активност, ако је неко и води, не смета. Држава ради свој дио посла, а ја сам потпуно увјерен да је Влада, подржавајући такав правилник, имала најбољу намјеру да уреди ову област и да подстакне даље на инвестирање друге инвеститоре у сектору енергетике”, истакао је Ђокић.