СП подржала Изборну скупштину Форума жена СПС-а

02

У Новом Саду на Изборној сједници Скупштине Форума жена Социјалистичке партије Србије, којој је присуствовало руководство Актива жена Социјалистичке партије , проф. др Славица Ђукић-Дејановић реизабрана је на ту функцију, а том приликом је поручила да ће Форум и даље радити на оним задацима на којима су радили и до сада, у интересу грађана и грађанки Србије.

Поред предсједнице Актива жена Социјалистичке партије Милке Гламочић, Скупштини Форума жена су присуствовале и потпредсједница Актива жена  Славица Миликић и  члан Главног одбора СП-а и посланик у Народној скупштини РС Зденка Гојковић.

Гламочићева је обраћајући се члановима скупштине  рекла да су жеља и могућност жена да се више укључе у политички живот земље зависи од великог броја фактора, првенствено од образовног, социјалног и професионалног статуса, развијености демократских институција, традиционалних схватања као и од саме жеље жена да се укључе у политички живот.

03
„ Ми у Социјалистичкој партији смо препознали значај и улогу жена у политичком животу те ћемо и у будућности подузимати све активности како би укључили што већи број жена у политички живот и пружили им пуну подршку у њиховој личној афирмацији и политичком дјеловању.
С поносом могу истаћи да је Социјалистичка партија оставила стереотипе иза себе и подузима активности који воде стварању једног модерног и функционалног друштва све у интересу наших грађана, “ истакла је она.
Гламочићева је додала да Социјалистичка партија остаје досљедна примени дејтонског споразума и очувању Републике Српскеи унапређењу међусобне сарадње између Републике Српске и Србије на основу споразума о специјалним и паралелним везам.

Она је поручила да данас у овом тешком времену када нас шибају вјетрови из различитих смјерова и различитих јачина више него икад је потребно да удружимо снаге, да будемо јединствени и снажни.
„Захваљујем се предсједници форума жена СПС проф.др Славици Ђукић Дејановић и секретару форума жена СПС Снежани Пауновић на успјешној сарадњи , и и да наставимо у будућности промовисање идеја које ће бити гарант политичке стабилности, социјалне правде и економског развоја,” закључила је Гламочићева.

 

01

 

ВИДЕО