У НЕДЈЕЉУ У БАЊАЛУЦИ СЕДМИ КОНГРЕС СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ

slika

Социјалистичка партија /СП/ одржаће у недјељу 2. јула у Бањалуци Седми редовни конгрес, на којем ће 307 делегата из Републике Српске и Федерације БиХ бирати предсједника, чланове Главног одбора, Статутарне и Надзорне комисије.
Из СП-а је саопштено да су долазак на конгрес, који ће бити одржан у великој сали Културног центра „Бански двор“, најавили, између осталих, предсједник Републике Српске и Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик и први потпредсједник Владе Србије и предсједника Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Предсједник СП-а Петар Ђокић, који је јединственом одлуком свих градских и општинских одбора поново кандидован за предсједника партије, поручио је да социјалисти остају привржени својим основним хуманистичким идејама.

„Наше идеје и наши циљеви су усмјерени на борбу за мир и слободу, праведније друштво, једнакост, равноправност, солидарност, отварање нових радних мјеста, бољи животни стандард грађана и свеопшти раст и развој Републике Српске“, рекао је Ђокић.

Он је оцијенио да Социјалистичка партија због квалитета својих политика и програма има све већу подршку и популарности код грађана Републике Српске, који су то потврдили и на претходним општим и локалним изборима.

Истичући да је за 24 године СП дала велики допринос у убрзаном развоју Републике Српске, Ђокић је нагласио да су социјалисти спремни да се носе са изазовима будућег времена, јер су свјесни да долазеће вријеме тражи и одговоре на многа питања.

„Дубоко сам увјерен да је будућност за сваки народ, за озбиљну политику и развијање свијести и осјећаја у патриотизму кроз који треба да покажемо љубав према својој Републици Српској у којој ћемо сваког дана, са осјећајем колико нам је она вриједна, давати допринос да Српска напредује, расте и развија се“, рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да ће у октобру бити одржан Осми конгрес Социјалистичке партије програмског карактера, на којем ће бити дефинисане политике за наредни четверогодишњи мандат, али по одређеним питањима и на много дужи период.

„Имамо одговоре на све нове изазове и у том смислу дефинисаћемо веома јасне ставове о важним политичким, економским и друштвеним питањима“, рекао је Ђокић.

Он је нагласио да ће на конгресу у октобру још једном бити потврђена снага и јасни политички ставови СП.