ЂОКИЋ РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ НА 7. КОНГРЕСУ

00

Петар Ђокић реизабран је данас у Бањалуци за предсједника Социјалистичке партије.
Ђокић је за предсједника реизбаран на Конгресу партије којем су присуствовали делегати из Републике Српске и Федерације БиХ.

На конгресу су изабрани чланови Главног одбора, Статутарне и Надзорне комисије Социјалистичке партије.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да је циљ Социјалистичке партије напредак и развој Републике Српске, те бољи живот сваког њеног грађанина.

“Желимо да дамо пуни допринос промјенама које могу учинити бољим односе у БиХ и Републици Српској”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци, након што је реизабран за предсједника Социјалистичке партије.

Он је истакао да у овом процесу морају учествовати и вјерске заједнице у БиХ.

“Сматрамо да у развоју толеранције према различитостима у БиХ лежи смисао будућности и бољих односа. Социјалистичка партија жели и убрзан економски напредак и раст земље, јер за тако нешто постоје велики потенцијали”, додао је Ђокић.

socijalisti (13)

Према његовом мишљењу, социјалистичка идеја је јака и траје неколико деценија на овим просторима.

“Желимо развијати сарадњу са нашим коалиционим партнерима, али и осталим политичким странкама које желе да заједно радимо на развоју земље и побољшању услова за живот”, рекао је Ђокић.

Он је навео да новоизабрани Главни одбор СП има 50 одсто нових чланова, односно оних који нису припадали овој партији и који су прихватили њен програм.

“То је важна чињеница за нас која говори о томе да се СП обнавља, развија са младим људима, али и онима који желе да дају дорпинос развоју Републике Српске и побољшању општег стања у земљи”, рекао је Ђокић и додао да би нови конгрес Социјалистичке партије требало да буде на јесен ове године.

Предсједник СП Петар Ђокић рекао је да је данас част бити члан ове партије.

“Част ми је што сам ваш и што сте моји. Част ми је што нашем конгресу присуствују другови из СПС-а предвођени Ивицом Дачићем, а захвалан сам што је с нама и лидер СНСД-а Милорад Додик”, рекао је Ђокић отварајући Конгрес.

IMG_7257

ДАЧИЋ: СРПСКА ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС СРБИЈЕ

Предсједник Социјалистичке партије Србије /СПС/ Ивица Дачић поручио је данас у Бањалуци да је за његову партију и Србију најважнији национални интерес очување, јачање и стабилност Републике Српске у којој живи милион Срба.

“Имамо право да сарађујемо и економски развијамо Републику Српску. То нам је загарантовано Дејтонским мировним споразумом”, рекао је Дачић обраћајући се на Конгресу Социјалистичке партије /СП/ у Бањалуци.

Он је истакао да је важна политичка стабилност у Републици Српској, јер би у супротном био угрожен опстанак српског народа у БиХ.

Дачић каже да је у Републици Српској важна сарадња СП и СНСД-а али је неопходан и наставак сарадње институција Србије и Републике Српске.

Он је навео да Србија на путу ка ЕУ никада неће водити антируску политику.

Говорећи о сарадњи СПС-а и СП, Дачић је подсјетио да су ове двије партије сарађивале у вријеме стварања Републике Српске, те да ће добра сарадња бити настављена и у будућности.

socijalisti (8)

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик изјавио је данас да коалиција СНСД-ДНС-Социјалистичка партија мора добити 60 одсто гласова грађана на изборима наредне године да “кукавичја јаја” не би отишла у Сарајево и преносила надлежности.

“Позивам све да изградимо политике у којима неће бити преноса надлежности Републике Српске на ниво БиХ с циљем јачања и очувања Српске, заузмемо ставове о НАТО-у јер друга страна у БиХ жели чланство, а ми смо против, те да видимо како ћемо се кретати према ЕУ”, рекао је Додик на Конгерсу Социјалистичке партије који се одржава у Бањалуци.

Он је оцијенио да је коалиција политичких партија СНСД-ДНС-СП најдуговјечнија на Балкану и да је водила заједничку политику у изградњу и очувању Републике Српске.

“Успјели смо очувати Републику Српску, то је наш примарни циљ, а заједно чинимо најјачи политички блок партија”, рекао је Додик.

Он је подсјетио да су високи представници масовно кршили дејтонски мировни споразум што је било недопустиво. “Нисам против БиХ, али јесам против наметнуте БиХ”, истакао је Додик.

Додик је рекао да Република Српска данас није подијељено друштво, те је социјалистима пожелио успјешан рад.

socijalisti (7)

Успјешан рад Социјалистичкој партији пожелио је и потпредсједник ДНС-а Драгомир Јовичић.

Предсједник Уједињење Српске Ненад Стевандић сматра важним што је Социјалистичка партија патриотски настројена на добробит грађана Републике Српске.

Предсједник Савеза за демократску Српску Драган Калинић рекао је да је несумњив допринос социјалиста стварању Републике Српске која је гарант слободе српског народа.

Он је навео да је недопустива капитулантска политика коју води руководство Српске демократске странке.

Предсједник Савеза синидиката Републике Српске Ранка Мишић сматра да је у Републици Српској премало радника, правде и правичности и да то мора бити промијењено.

Она је навела да је у Српској потребно што прије потписати Општи колективни уговор.

Конгресу су поред  наведених присуствовали и преставници СДП-а БиХ,  амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Обрад Белензада, представници Уније удружења послодаваца Републике Српске, директор Форума послодаваца Србије Максо Ђукић и други гости.

 

socijalisti (12)

 

ФОТО АЛБУМ