ЂОКИЋ КУМ ЗВОНА НОВОИЗГРАЂЕНОГ ХРАМА У КОСТАЈНИЦИ

КОСТАЈНИЦА, 5. АВГУСТА /СРНА/ - Кум новоизграђеног храма је Борис Стијак са породицом из Костајнице, а кум звона Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.

Предсједник Социјалистичке партије и министар индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић био је кум звона новоизграђеног Храма Светог Василија Острошког Чудотворца у Костајници коју је освештао његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем.

 

Ђокић је изјавио да је срећан што је могао подржати изградњу храма у Костајници.

 

„Тада као министар рада и борачко-инвалидске заштите разговарајући са оцем Петром, намјесником ове парохије, процијенио сам да би било потребно помоћи да се овај храм заврши. Част ми је и задовољство што сам могао да будем дио те племените активности, коју је свештеник Петар започео са народом овог краја и да се у име Владе Републике Српске ангажујем да се обезбиједи дио средстава за набавку звона, али и друге видове помоћи да се овај храм заврши“, истакао је Ђокић.

КОСТАЈНИЦА, 5. АВГУСТА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске  Петар Ђокић кум је  звона новоизграђеног Храма Светог Василија Острошког Чудотворца у Костајници.

 Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић кум је звона новоизграђеног Храма Светог Василија Острошког Чудотворца у Костајници.

 

Он је поручио да ће храм служити народу овог краја за сва времена.

 

„Остаће забиљежено да је изграђен љубављу људи овог краја и уз помоћ институција и Владе Републике Српске“, закључио је Ђокић

 

Епископ Јефрем је, прије свечаног чина освештања, уз саслужење свештенства Бањалучке епархије служио Свету литургију у присуству великог броја вјерника.

 

Он је у обраћању вјерницима рекао да је овај храм подигнут у знак захвалности свим нашим прецима.

 

„Ово је знак захвалности њима за све оно што су они урадили за нас, за нашу вјеру, за нашу земљу, за наше име, за нашу културу, за нашу садашњост и нашу будућност. Храм који стоји на овом видиковцу јасно говори који народ и које вјере почива на овом гробљу“, истакао је епископ Јефрем.

 

Он је истакао да се у у Костајници, од подизања главног градског парохијског храма, није догодио ниједан важнији духовни догађај од подизања цркве на гробљу Чекиновац.

 

Епископ Јефрем је захвалио свима који су помогли изградњу цркве.

КОСТАЈНИЦА, 5. АВГУСТА /СРНА/ -   Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем данас је освештао новоизграђени Храм Светог Василија Острошког Чудотворца у Костајници.

 

„Хвала свима, иницијаторима ове идеје, свештенику Петру Макарићу, који је водио послове и свима вама који сте помогли да се идеја реализује. Не без одређених тешкоћа, али најважнији је увијек онај крајњи резултат“, каже епископ Јефрем.

 

Храм Светог Василија Острошког Чудотворца саграђен је прилозима вјерника и донатора на православном гробљу Чекиновац у Костајници.

 

КОСТАЈНИЦА, 5. АВГУСТА /СРНА/ - Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем данас је освештао новоизграђени Храм Светог Василија Острошког Чудотворца у Костајници.