ИЗАБРАН НОВИ ОПШТИНСКИ ОДБОР СП ЧЕЛИНАЦ

01

У Челинцу је вечерас изабран нови Општински одбор Социјалистичке партије /СП/ који броји 25 чланова.
На изборној конференцији је закључено да је евидентан раст броја чланова, посебно жена и младих, као и да је до сљедећих избора неопходно основати још неколико мјесних одбора како би се остварио што бољи резултат.

Предсједник Извршног одбора СП-а Слободан Протић рекао је да ово прва изборна конференција, те да ће до краја септембра бити одржане у свим општинама Републике Српске.

Он је рекао да је Општински одбор СП-а Челинац један од најорганизованијих и да показује значајан напредак и резултатски раст од избора до избора.

04

„Више од 50 одсто новоизабраног Општинског одбора су млади људи, а њих петоро имају научна звања. Осим њих, ту су и студенти, радници и пензионери који сви заједно представљају слику нашег друштва и ове средине“, истакао је Протић.

Протић очекује да ће челиначки социјалисти постићи одличне резултате на општим изборима наредне године и да не би било изненађење уколико би Челинац наредне године имао народног посланика из Изборне јединице три.

Он је навео да ће у новембру у Бањалуци бити одржан Осми конгрес СП-а на којеме ће бити дефинисане програмске политике о свим важним темама за Републику Српску.

„Социјалисти ће на тај начин показати нову снагу освјежене политике“, рекао је Протић.

Досадашњи предсједник Општинског одбора СП Челинац Душко Ђермановић поднио је извјештај о раду овог одбора у периоду 2013-2017. годиане.

06

Он је рекао да су направљени огромни помаци у раду ове организације у протекле четири године и да је најбољи доказ повећање броја гласова и одборника у Скупштини општине Челинац.

Ђермановић је истако да нови Општински одбор СП Челинац има квалитетне чланове, те да су то кадрови који могу да воде ову локалну заједницу.

Ђермановић је као једини кандидат поново предложен за предсједника ОО СП Челинц.

Изборној конференцији, осим 82 делегата и Протића, присуствовали су: предсједник Актива младих Андреа Дорић, предсједник ОО СП Котор Варош Предраг Тешић и представник ОО СП Нови Град Зоран Кукавица.

 

Након конференције уприличено је дружење социјалиста у челиначком хотелу „Турист“.

10