Бањац отворио „Јелен куп 2017“

viber image

Утакмицама првог кола јуче је у Бањoj Луци почео турнир у уличном фудбалу „Јелен куп 2017“, који се ове године одржава у шест градова Републике Српске, са предвиђеном завршном манифестацијом 2. септембра у Бањој Луци, на Тргу Крајине, а побједничку екипу очекује главна награда – одолазак на фудбалски дерби Интер-Милан.

Турнир је свечано отворио Драган Бањац, в.д. начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Града Бања Лука, који је истакао како су турнири попут овог веома важни за развој и промоцију спорта.

-Ово је лијеп начин да промовишемо спорт посебно код дјеце и омладине – истакао је Бањац и захвалио се организаторима турнира који су најавили да ће санирати игралиште Основне школе “Иван Горан Ковачић” у Бањој Луци.

„Јелен куп“ се одржава четврту годину узастопно и у шест градова окупља 250 екипа и преко 1.200 учесника.

Манифестацију организује удружење Центар за едукацију, омладину и спорт. Генерални покровитељ овогодишњег турнира је Јелен пиво, пријатељ манифестације компанија М:тел, а партнер Вилијамс кладионице. Подршку пројекту су дали и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство спољних послова Републике Србије, Град Бања Лука, као и Фудбалски савез Републике Српске.