ГЛУХАКОВИЋ: ПОДРШКА ВЛАДЕ МЕНАЏМЕНТУ И ПЛАНУ ПОСЛОВАЊА ОЦ „ЈАХОРИНА“

ЈАХОРИНА, 31. АВГУСТА /СРНА/ - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић на сједници Скупштине акционара Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина".

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас на Јахорини да Влада Српске подржава финансијски план пословања и инвестирања Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ за ову годину.
„Влада Републике Српске стоји иза овог пројекта, иза менаџмента Олимпијског центра, као и Надзорног одбора, јер су дошли прави људи на право мјесто“, истакао је Глухаковић, након сједнице Скупштине акционара ОЦ „Јахорина“.

Према његовим ријечима, у наредном периоду ће доћи до реализације пројеката наведених у плану пословања, али и обавеза које су биле раније, а односе се на Инвестиционо-развојну банку Републике Српске.

„Све ово ће се реализовати на сједници Владе Српске у наредном периоду, тако да ће се врло брзо дефинисати и обавезе по споразуму између Олимпијског центра и ИРБ-а“, рекао је Глухаковић новинарима.

Када је ријеч о имовинско-правним односима ОЦ „Јахорина“, Глухаковић је навео да су овлаштења дата менаџменту и Надзорном одбору, да они процјењују то питање.

„Надзорни одбор је све вријеме у контакту са Републичком геодетском управом, како би се објекат некадашњег хотела ‘Јахорина’ мога ставити у функцију“, истакао је Глухаковић.

Скупштина акционара Олимпијског центра /ОЦ/ Јахорина усвојила је данас План пословања Друштва за ову годину који се састоји од инвестиција вриједних 10,35 милиона КМ, а односе се на уређење постојећих стаза и проширење стаза, како би могао бити постављен систем за осњежавање.

Вршилац дужности директора ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да ће средства бити инвестирана и у водоснабдијевање, те изградњу једног језера на врху Јахорине, који би био и прелијеп љетни садржај.