ЂОКИЋ ЧЕСТИТАО КУРБАН-БАЈРАМ

SP logotip centralno

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић честитао је Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ.
„Поводом муслиманског празника Курбан-бајрама, у име Социјалистичке партије и у своје лично име Вама и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ упућујем искрене честитке и жеље да овај велики празник проведу у духовној радости, миру, солидарности и племенитости“, истакао је Ђокић у честитки.

Он је нагласио да, препознајући чињеницу да срећа није универзална, већ да се остварује личним пожртвовањем и преданошћу, човјек уграђује дио властитих жеља у заједнички интерес и на тај начин утиче на општи напредак.

„Надам се да ће радост овог великог празника обогатити свакодневни живот свих вјерника исламске вјероисповијести у БиХ, у духу међувјерске толеранције, мира и разумијевања међу свим људима и народима који живе на овим просторима“, додао је Ђокић.

Предсједник СП је истакао да је сигуран да ће Божије поруке мотивисати сваког појединца да активно учествује на креирању колективне свијести која одражава спремност на разумијевање и уважавање различитости као полазну позицију за живот у прогресивном и праведном друштву.

„Нека благотворна симболика великог муслиманског празника Курбан-бајрама буде повод за исказивање више солидарности, мира и човјекољубља између свих људи различитих вјера који живе у БиХ“, навео је Ђокић у честитки.

Први дан Курбан-бајрама муслимани прослављају данас. Курбан-бајрам, назван и празник жртве, муслимани славе четири дана.