ЂОКИЋ У ВУКОСАВЉУ НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ

ВУКОСАВЉЕ, 8. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао свечаној академији поводом Дана општине Вукосавље.

Министар Ђокић је изразио задовољство због складног и хармоничног живота 5.500 становника Вукосавља – Срба, Хрвата, Бошњака и Рома, који показују да се може градити заједничка будућност.

 

„Вукосавље је млада општина, која је за двије деценије постојања доказала оправданост њеног оснивања и у којој су видљиви резултати развоја“, рекао је Ђокић на свечаној академији поводом Дана општине.

 

Он је нагласио да Вукосавље има бројне потребе, за чије рјешавање је неопходно додатно ангажовање и локалне управе и Владе Републике Српске.

 

„Влада Српске ће Вукосављу, као и другим општинама помоћи у развоју пољопривреде, али и других привредних грана важних за овај дио Српске“, рекао је Ђокић.

 

Локална управа у Вукосављу и Влада Републике Српске у овој години обезбиједиле су више од милион КМ за изградњу и завршетак капиталних инфраструктурних објеката на том подручју, рекао је начелник општине Вукосавље Борислав Ракић.

 

„До краја године у рад ће бити пуштена канализациона мрежа на коју ће бити прикључено 1.000 домаћинстава и привредних субјеката“, најавио је Ракић.

 

Он је подсјетио да је изградња почела прије девет година и да је у овај пројекат Влада Републике Српске уложила 3.500.000 КМ.

 

Начелник општине Вукосавље је рекао да је у току и изградња Друштвеног дома у избјегличком насељу познатом као Прва фаза, који са 100.000 КМ финансира Влада Српске.

 

„Приоритет локалне управе у наредној години биће рјешавање проблема водоснабдијевања виших зона општине. Овај пројекат ће Влада Републике Српске подржати са 500.000 КМ“, најавио је Ракић.

 

Свечаној академији поводом Дана општине Вукосавље присуствовали су, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, представници републичких институција, канцеларије ОЕБС-а у Тузли, те представници бројних организација и институција.

 

На свечаној академији су додијељена општинска признања најзаслужнијим појединцима, предузећима и установама.