Источно Сарајево: Одржана Конференција посвећена брендирању производа

naslovna 1_452491846

Министарство трговине и туризма организовало је данас у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву Конференцију посвећену брендирању домаћих производа.

 

На отварању Конференције ”Брендирање домаћих производа – Наше је боље”, министар Предраг Глухаковић рекао је да се куповином домаћих производа помаже њихово брендирање. Он је истакао да је брендирање домаће пољопривредне производње изузетно важно, јер у Републици Српској постоје веома квалитетни производи, као што су: ајвар, вина, млијечни производи. Навео је да је да потребно направити квалитетан производ који потрошачи треба да препознају као такав.

 

”Произвођачи прво морају да се одлуче за брендирање које није једноставно и финансијски је захтјевно. Потребно је да много тога промијене и у производњи, а онда и у паковању и маркетиншкој презентацији”, рекао је министар Глухаковић.

 

Он је навео да се може рећи да је у бањском смислу бренд теслићка ”Бања Врућица”, која је препознатљива у бањском сектору у Европи и која сваки мјесец биљежи све већи број долазака како страних, тако и домаћих туриста. Истакао је да Влада Републике Српске жели да и Јахорини врати сјај из 1984. године и да се чини све да Олимпијски центар ”Јахорина” постане бренд.

 

”Ово што ми сада чинимо у сфери брендирања наших производа само показује да желимо да помогнемо људима да се одлуче да крену у савремени облик производње”, нагласио је министар Глухаковић. Он је као примјер навео ”Плантаго” чајеве из Бањалуке који су само промјеном паковања постигли много и сада се могу наћи у свим маркетима.

 

”То показује да треба само један мали корак да се учини доста тога”, рекао је министар Предраг Глухаковић.

На Конференцији је потврђено да су у Републици Српској тренутно заштићена два пољопривредна производа, романијски скоруп и херцеговачки мед.

 

По завршетку Конференције, седам удружења са подручја Сарајевско-романијске регије представило је своје производе из домаће радиности. Представили су се: ”Јаке жене” из Пала, ”Златне руке” из Источног Новог Сарајева, ”Пробуди се” из Источне Илиџе, Удружење пчелара ”Рој” из Источног Сарајева и Источне Илиџе, Удружење за заштиту животне средине ”Еко жељезница” из Источне Илиџе, д.о.о. ”Батинић” из Сокоца и Земљорадничка задруга из Источног Сарајева.

da7b9ecf-da83-47dd-aee3-f489998d1bab#Конференција у Источном Сарајеву#Konferencija u Istocnom Sarajevu, foto 5