​Министар Јасмина Давидовић посјетила је породицу Жижовић

Trojke-Zizovic-compressor_072631356

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, посјетила је породицу Жижовић из Рогатице и уручила пригодне поклоне за три бебе које су прославиле први рођендан.

Давидовићева је рекла да јој је велико задовољство што је данас на првом рођендану тројки породице Жижовић.

“Ово је заиста лијеп тренутак за мене јер мало је тројки у Републици Српској, а посебно ми је драго да су ове тројке рођене у болници Фоча, тамо гдје сам ја некада радила, гдје раде изврсни гинеколози”, рекла је Давидовићева.

Она је додала да је Министарство подржало породицу Жижовић по три основа, прво у процесу вантјелесне оплодње, затим кроз пројекат Фонд треће и четврто дијете, кроз који се за свако треће дијете исплаћује 600 КМ и додјелом колица за тројке.

Она је додала да Министарство породице, омладине и спорта и Влада Републике Српске показују на овај начин колико воде бригу о наталитету и да им је много стало да буде што више беба у Српској.

Према њеним ријечима, Министарству је битно то да породице гаје традиционалне вриједности, гдје родитељи пазе на дјецу, воде рачуна о њима да имају здраво и сретно одрастање, а такође дјеца када одрасту да воде рачуна о својим родитељима.

Давидовићева је изразила жељу да сва дјеца остају у Републици Српској, укључујући наравно и тројке Жижовића, да одрасту да се запосле у Српској, да их родитељи не гледају преко “Скајпа”, а Министарство породице, омладине и спорта и Влада Српске раде и радиће на томе и у будућности.

Дарко Жижовић рекао је да данас прослављају први рођендан тројки које су након дуго труда и муке он и његова супруга добили, као дар од Бога, те да су ове тројке прве и у историји фочанске болнице.

Он је изразио велику захвалност Давидовићевој, која је дошла на прославу рођендана.

“Велика нам је част да је угостимо, јер се она показала као велики хуманиста и као неко ко је ту да се одазове за сваку помоћ”, рекао је Жижовић и истакао да је Давидовићева пружала помоћ од самог рођења тројки.