Одржана Конференција ”Брендирање домаћих производа – Наше је боље” у Бијељини

naslovna_052733446

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је данас у Бијељини Конференцију ”Брендирање домаћих производа – Наше је боље” рекавши да је циљ да се на најбољи начин заштити домаћа производња и промовишу домаћи производи.

На Конференцији коју је организовало Министарство трговине и туризма, министар Глухаковић навео је да постоје начини заштите и промоције домаће производње коју је неопходно учинити што примамљивијом страном тржишту, те омогућити извоз домаћих производа. Он је подсјетио да је Министарство трговине и туризма конференције организовало и у другим градовима у Републици Српској, наводећи да су привредници који су жељели да унаприједе производњу имали вишеструке користи од оваквих скупова на којима су упознати о могућностима заштите и пласмана, као и његове промоције.

”Резултати су веома добри и на овом подручју свакако то најбоље показују предузећа ‘Спектар дринк’ и ‘Мљекара Дуле’ која су напредовала у погледу паковања, садржаја, а посебно квалитета производа. Ту су и ‘Сава Семберија’, фирма ‘Танасић’, те ‘Сан Марко’ који су унаприједили своју производњу и бренд”, рекао је министар Глухаковић. Он је навео да је у свим трговачким центрима примјетан пораст броја домаћих производа, те да ће у наредној години бити позвани сви трговачки центри да обезбиједе простор искључиво за домаће производе.

Конференцији су присуствовали бројни произвођачи из семберске регије који су имали прилику и да одрже презентацију својих производа у Тржном центру ”Спектар”.

Власник предузећа ”Спектар дринк” из Бијељине Ђорђе Славињак рекао је да конкуренција са стране често представља нелојалну конкуренцију, јер је отворено тржиште за слободан увоз. Он је истакао да Министарство трговине чини напоре за произвођаче у Републици Српској и даје конкретну подршку путем догађаја као што су конференције, те комуникацијом са удружењима потрошача и сличним организацијама чији је циљ да контролишу производ и да увјере дио тржишта да не постоје разлози за сумњу.

На Конференцији, којој су присуствовали представници локалне управе и Подручне привредне коморе Бијељина, обрађена је тематика брендирања домаћих производа у Републици Српској, представљене су активности Министарства у кампањи ”Наше је боље”, а разговарано је и о значају ознаке квалитета хране као бренда за Европу.

db52db65-af03-4e05-bf67-ca7fa60426d3#Бијељина#konferencija bijeljina 9