Министар Глухаковић говорио о важности породичног предузетништва

Јахорина - конференција о породичном предузетништву

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је данас на Јахорини Другу регионалну конференцију о породичном предузетништву Србије, БиХ и Црне Горе, рекавши да је конференција одличан начин да се унаприједи пословање породичног предузетништва.

Он је навео да су у Републици Српској, кроз одговарајућу законску регулативу, створене шансе да породични бизнис буде што више организован, те да се на тај начин стварају могућности и да се више популације задржи у Републици Српској.

”Имамо жељу да на конференцији видимо како да дамо још снажнији замах развоју породичног предузетништва, са акцентом на веће учешће жена и њихово лидерство. Наш циљ јесте и стварање својеврсног регионалног кластера и пословног инкубатора за развој породичног предузетништва”, рекао је министар трговине и туризма.

Министар Глухаковић истакао је да скуп заслужује и додатну пажњу зато што су данас на Јахорини заступљене земље региона које још нису чланице Европске уније, потврдивши да Република Српска има Стратегију за развој малих и средњих предузећа до 2022. године, као и да су отворене многе могућности за развој занатског предузетништва.

ecb87fdb-f56f-4575-ba2d-c33fe003e7fd#Јахорина#konferencija na jahorini

ecb87fdb-f56f-4575-ba2d-c33fe003e7fd#Јахорина#konferencija na jahorini