И приватно предузетништво доприноси економском расту Српске

ecb87fdb-f56f-4575-ba2d-c33fe003e7fd#Јахорина#konferencija na jahorini

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је данас на Јахорини да Српска резултатима, посебно у прошлој и овој години, показује да остварује привредни раст, а да допринос томе даје и приватно предузетништво, како појединачни, тако и породични бизнис.

“Породично предузетништо је веома флексибилно када је ријеч о економији, и ми са становишта Владе и других институција Српске настојимо да подржимо, у складу са реалним могућностима Републике, развој породичног бизниса стварањем повољних законских услова који омогућавају страним инвеститорима и банакарима да буду подршка тим настојањима”, изјавио је Савановић новинарима.

Он наглашава да је, када је ријеч о Влади Републике Српске, у ресору индустрије, енергетике и рударства отворен сектор задужен за развој малих и средњих предузећа, а ту је и Агенција за развој малих и средњих предузећа, те гарантни фондови и агенције на локалном нивоу.

“Министарство на чијем сам ја челу, посредством Завода за запошљавање Републике Српске и акционих планова запошљавања, даје допринос посебно рањивим категоријама незапослених лица као што су дјеца погинулих бораца, демобилисани борци, лица старија од 50 година. Те активности ћемо наставити, а са учесницима ове конференције договорићемо модалитете умрежавања нашег рада и активности на запошљавању у сфери предузетништва”, закључио је Савановић.

На Јахорини се данас одржава 2. Регионална конференција о породичном предузетништву Србије, БиХ и Црне Горе, чији је циљ охрабривање незапослених лица на самозапошљавање и умрежавање.