Министар Савановић: Лица са инвалидитетом интегрисати у друштво

20171203201012_454413
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић присуствовао је вечерас у Банском двору у Бањалуци манифестацији поводом обиљежавања 3. децембра – Међународног дана лица са инвалидитетом.
Савановић сматра да лица са инвалидитетом треба да буду интегрисана у друштво и да дају свој допринос у оној мјери колико то могу.
“Овдје посебно желим да апострофирам ратне војне инвалиде из одбрамбено-отаџбинског рата, чији је статус дефинисан Законом о првима бораца”, рекао је Савановић.
Министар је истакао да Влада и институције Републике Српске морају учинити максималне напоре према ратним војним инвалидима да се ти људи не осјећају хендикепираним и одбаченим, већ да су они дио друштва који даје пуни допринос сходно својим физичким и психолошким могућностима у креацији и напретку друштва.
Он је рекао да је Влада Републике Српске посебну пажњу посветила стамбеном збрињавању борачке популације, нагласивши да је  до сада укупно стамбено збринула 8.334 корисника из категорије породица погинулих и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, од чега  су изграђене 2.241 стамбене јединице.