Министар Глухаковић отворио манифестацију ”Дани Бање Врућице”

Теслић - Глухаковић, Богданић

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је у суботу, 02.12.2017. године, у Бањи Врућици код Теслића, традиционалну манифестацију ”Дани Бање Врућице” којој је присуствовало више од 200 љекара специјалиста из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Кубе.

Министар Глухаковић рекао је да су овогодишњи ”Дани Бање Врућице” одличан показатељ колико је ова установа напредовала у протеклом периоду и да је ”Бања Врућица” заиста бисер Српске, али и шире. ”Ова установа прави је примјер споја способног и младог менаџмента, доброг маркетинга и одговорног односа према раду”, навео је Глухаковић.

Он је рекао да је задовољан квалитетом понуде здравственог туризма у Бањи и процјеном менаџмента да ће остварити око 300 000 ноћења, те да ће Влада наставити да подржава пројекте Здравствено-туристичког центра ”Бања Врућица”.

Глухаковић је навео да ће нови Закон о бањама позитивно утицати на афирмацију ове гране туризма у многим потенцијалним бањским дестинацијама у Републици Српској.