Министар Ђокић разговарао са шефом делегације ЕУ у БиХ и специјалним представником ЕУ амбасадором Ларс-Гунар Вигемарком

Састанак са амбасадором Вигемарком_578820050

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци, са шефом делегације Европске уније у БиХ и специјалним представником Европске уније амбасадором Ларс-Гунар Вигемарком о актуелним политичким, економским и енергетским темама у Републици Српској и БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења о спроведеним обавезама из Реформске агенде, истичући важност спроведених мјера Реформске агенде, како због процеса приступања Европској унији, тако и због развоја привреде и привлачења нових инвестиција. Министар Ђокић је нагласио да је из надлежности Министарства индустрије, енергетике и рударства Република Српска до сада успјешно испунила све обавезе из Реформске агенде, што није случај са другим нивоима власти у БиХ.

Теме разговора биле су и процедуре које се односе на Закон о електричној енергији Републике Српске, Закон о гасу Републике Српске, Преднацрт Закона о регулатору електричне енергије и природног гаса, преносу и тржишту електричне енергије у БиХ, као и Стратегију развоја енергетике Републике Српске, а које су у складу са смјерницама енергетске политике Европске уније.

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговораo je са шефом делегације Европске уније у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком.

Током састанка је истакнутo да улагања у енергетски сектор доприносе стабилном тренду раста и развоја Републике Српске и БиХ.

Министар Ђокић је нагласио да је Министарство индустрије, енергетике и рударства опредијељено за активну и конструктивну координацију и политику сарадње, да досљедно испуњава све своје обавезе и активно учествује у  реформским процесима, уз потпуно уважавање уставних надлежности.

На састанку је закључено да постоји спремност и за даљу интензивну сарадњу како би се реализовале све активности које могу допринијети ефикаснијем дијалогу са Европском унијом, као и развоју, напретку и стабилности Републике Српске, БиХ и региона.

2b77fe1f-941a-4f33-8d5f-b86dd1ab70d7#Састанак са амбасадором Вигемарком#Министар Петар Ђокић и амбасадор Вигермак