Одржана Конференција о брендирању у Приједору

naslovna_468040310

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је данас у Приједору Конференцију ”Брендирање домаћих производа – Наше је боље”, рекавши да овај град има ресурсе које треба промовисати, а производе који су препознатљиви на тржишту брендирати.

Он је навео да је Конференција организована у циљу омогућавања привредницима да чују и виде шта је потребно за брендирање, те да у том правцу унаприједе производњу за идућу годину.

”У стратешким документима Министарства за ову годину предвиђено је одржавање овакве конференције по градовима, гдје је привредницима предочено који су то кораци и шта треба да ураде да побољшају своју производњу како би њихов производ био прихватљивији на тржишту. Организовање неколико конференција по регијама о овој теми у претходном периоду показало је да Република Српска има могућности да неке од аутохтоних производа са овог простора препозна као могуће производе који се могу брендирати”, рекао је министар Глухаковић.

Он је навео да постоје препознатљиве компаније које су већ лидери у појединим гранама производње и које су показале интересовање да унаприједе производњу и ојачају менаџмент, будући да брендирање није једноставан процес и да изискује знатна финансијска средства.

Глухаковић је истакао да Министарство трговине и туризма настоји да заједно са Привредном комором Републике Српске укаже шта је то што привредници треба да ураде да би њихов производ био бренд на тржишту.

”Оно што је још важније јесте да сви производи који се пласирају у наше тржне центре имају своје мјесто и да га задрже. Кад се нешто много купује, то и вриједи и то је пут ка брендирању”, рекао је министар трговине и туризма.