Министар Петар Ђокић предводио делегацију најуспјешнијих привредника Републике Српске коју је у Палати Републике примио предсједник РС Милорад Додик

Бањалука - Додик - пријем

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић предводили су делегацију најуспјешнијих привредника Републике Српске коју је у Палати Републике примио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Додик је најавио је да ће у фебруару организовати састанак са члановима Владе и најуспјешнијим привредницима у Српској на којем ће бити разговарано о новим запошљавањима и развојним шансама Српске. Додик је нагласио да Република Српска тренутно има највећи број регистрованих запослених икада, 263.000, истичући да вјерује да има још простора за запошљавање.

“Треба видјети гдје су ресурси за још веће запошљавање и подржати привреднике”, рекао је предсједник Додик на пријему поводом Дана Републике за најуспјешније привреднике.

Он сматра да од домаћих привредника треба направити пословну елиту.

“Основни дијалог о привредним питањима треба да водимо са домаћим привредницима, а не страним инвеститорима”, нагласио је предсједник Додик.

Он је додао да је веома важно видјети како ће бити трансформисан јавни сектор који ће бити стимуланс за све остале секторе.

“Важно је и да видимо како можемо креирати неке нове подршке које су у овом тренутку могуће”, рекао је предсједник  Додик.

Он сматра да је потребно избаланисирати веома тешку наслијеђену социјалну структуру.

“Вјерујемо да имамо одговоре на оно што нас чека у идућој години”, истакао је Додик.

Он је поручио да, без најуспјешнијих привредника Републике Српске и њихових улагања, друштво не би могло бити стабилно, не би могло да се креће и очекује напредак.

Министар Ђокић је рекао да је у овој години у Српској настављен тренд укупног привредног раста, што говори да Српска води динамичан привредни живот и да је све већи број предузећа која биљеже велике успјехе.

Он је навео да у Републици Српској има 350 компанија које уплаћују више од 300.000 KМ пореза годишње, а сваке године повећава се број привредних друштава регистрованих у Српској.

Министар Ђокић је поручио да је Српска са својом привредном структуром стабилна и да одолијева изазовима.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић рекао је да је Српска у години на измаку имала извјестан, али недовољан привредни раст, те да су привредници опредијељени да дају допринос да се обезбиједе квалитетнији услови привређивања и динамичнији раст привредне активности.