ДАВИДОВИЋЕВА УРУЧИЛА ПОКЛОНЕ ЗА ШТИЋЕНИКЕ СИГУРНЕ КУЋЕ

БАЊАЛУКА, 29. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић посјетила Сигурну кућу у Бањалуци.

Министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић изјавила је да су жене жртве насиља у Републици Српској охрабрене да пријављују насилнике, јер знају да могу рачунати на помоћ институција.
Давидовићева, која је  посјетила Сигурну кућу за жртве насиља у Бањалуци, истакла је да је јако важно говорити женама да имају подршку друштва и да знају коме да се обрате.

“Важно је да жртве насиља знају да имају СОС телефон 1264, на који ће им се јавити особа која ЋЕ поступати у најбољем интересу за жртве насиља и њихове породице”, рекла је Давидовићева  након посјете Сигурној кући.

Давидовићева је истакла да је циљ данашње посјете био да женама и дјеци који су смјештени у Сигурну кућу односе поклоне поводом предстојећих празника.

“Желимо да и они осјете радост празника и да им покажемо да имају нашу подршку. У плану је и посјета сигурним кућама у Модричи и Бијељини”, додала је Давидовићева.

Министарство породице, омладине и спорта за финансирање сигурних кућа годишње располаже са 255.000 КМ, а од ове године трошкови сигурним кућама финансирају се квартално, свака три мјесеца.