Ђокић: Појачава се међусобна привредна сарадња са Њемачком

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је вечерас у Штутгарту да је велики број њемачких компанија већ дуго присутан у Српској и да се обим међусобне привредне сарадње појачава из године у годину.

Ђокић је оцијенио да је томе допринијела и укупна активност коју Влада Српске спроводи путем Представништа Српске у Њемачкој у погледу развоја привредне сарадње са заинтересованим компанијама.

Он је додао да ресорно министарство очекује и жели да настави са активностима у Њемачкој, које су претходних година давале резултате.

“Желимо нове инвестиције и проширење дјеловања одређених привредних субјеката који су захваљујући нашим препорукама већ инвестирали у Српску у посљедњих неколико година”, рекао је Ђокић, који ће као члан делегације Владе Српске присуствовати сутрашњем свечаном обиљежавању Дана Републике у Штутгарту.

Он је рекао новинарима да ће то бити нова прилика да се подржи и афирмише рад Представништва Српске у Њемачкој и у покрајини Баден-Виртемберг, као снажном привредно-индустријском центру.

“У досадашњем дијелу посјете имали смо контакте са представницима одређених компанија, а наредних дана ћемо имати још таквих сусрета. Највише их буде на централној свечаности обиљежавања Дана Републике. Увјерен сам да ће и овогодишња активност и посјета Владине делегације дати нове резултате”, рекао је Ђокић.

Свечаном обиљежавању Дана Републике у Штутгарту сутра у 18.00 часова присуствоваће предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, потпредсједник Владе Српске Сребренка Голић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић.

Обилежавање Дана Републике у Штутгарту организавало је Представништво Српске у Њемачкој.

У организацији тог Представништва данас су “Поште Српске” у Штутгарту представиле поштанске марке.