ЂОКИЋ: НИЈЕМЦИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА УЛАЖУ У СРПСКУ

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Штутгарту да власници њемачких компанија имају интерес да улажу у Српску и развијају привредну сарадњу.Ђокић је истакао да су представници Владе Српске пренијели њемачким привредницима да је Српска мјесто гдје је могуће инвестирати, што ће допринијети побољшању укупне спољнотрговинске размјене са Њемачком која се из године у годину повећава.

“Циљ је да охрабримо њемачке инвеститоре да дођу у Српску, али и да у политичком смислу будемо препознати као важан регион који може да практикује све европске вриједности, принципе и стандарде, што и чинимо, јер на томе заснивамо наше законодавство и политике”, рекао је Ђокић новинарима.

Министар Ђокић, који као члан делегације Владе Српске борави у Њемачкој поводом свечаног обиљежавања Дана Републике у Штутгарту, истакао је да представништва Српске у иностранству значајно афирмишу и подржавају активности које Влада проводи на плану сарадње са свијетом, плану развоја и побољшања општих прилика у Републици.

Он је рекао да је Представништво Српске у Њемачкој, у покрајини Баден-Виртемберг, претходних година дало видан допринос таквим напорима.

“Обиљежавање Дана Републике у овом дијелу Њемачке је било нова прилика да сретнемо различите људе и представнике разних компанија са којима смо разговарали о могућностима привредне сарадње”, рекао је Ђокић.

Он је додао да су представници Владе Српске разговарали и са људима из различитих организација, клубова и удружења, који дају допринос афирмисању Српске и њеног позиционирања као регионалне заједнице способне да функционише и послује у складу са европским принципима.

У Штутгарту је јуче свечано обиљежен Дан Републике.