Представљен пројекат ”Еко-зона Корићани Влашић”

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, са представницима ресорних министарстава у Влади Републике Српске, присуствовао је данас првој званичној презентацији пројекта ”Еко-зона Корићани Влашић” којим се промовишу туристичке могућности подручја планине Влашић и општине Кнежево.

”Пројекат ”Еко-зона Корићани Влашић” заслужује пажњу ресорних институција на локалном и републичком нивоу с обзиром на то да је ријеч о пројекту којим ће се посебно истаћи дио Републике Српске који је још увијек недовољно развијен, а који ће уједно допринијети и бољој регионалној повезаности између земаља Европске уније и Западног Балкана”, рекао је министар Глухаковић.

По завршетку презентације пројекта од стране представника конзорцијума ”Херитејџ турк” као идејних твораца и инвеститора, министар Глухаковић је истакао да ће ресорна министарства у Влади пружити подршку пројекту унутар законског оквира, те да је свака инвестиција која омогућава развој и запошљавања добродошла у Републику Српску.

Предсједавајућа конзорцијума ”Херитејџ турк” Ебру Гуерсан истакла је да постоји велика визија групе пословних људи коју представља у погледу изградње комплекса који ће имати различите садржаје и понуду за посјетиоце. Она је истакла да ће се реализација пројекта одвијати у неколико фаза, будући да је изградња планираног комплекса дуг процес који захтјева много времена.

Пројекат ”Еко-зона Корићани Влашић” конципиран је на начин да подједнако буде заступљен здравствени, образовни, спортски и туристички програм, а покриваће простор од 20 квадратних километара. Пројектом је предвиђена изградња хотела, голф терена, болница, образовних и здравствених установа, те аеродрома. Планирана инвестиција која је неопходна за реализацију пројекта износи 4.262.000.000 евра и у потпуности ће бити финансирана из средстава конзорцијума.

 

e0183887-7eea-4e29-91c3-12648e04db9d#Пројекат#foto 5