ЂОКИЋ: ПЕЛАГИЋЕВО – ВИДЉИВ ДОПРИНОС РАЗВОЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас, на манифестацији поводом обиљежавања 25 година општине Пелагићево, да је та локална заједница веома напредовала и допринијела развоју Српске.

Ђокић је нагласио да је Пелагићево једна од општина које су настале у специфичним околностима када је стварана Република Српска, те да ова локална заједница није само потврдила своје постојање и разлоге оснивања, већ је и допринијела развоју Српске.

“Инфраструктура је заокружена, доста квалитетно је уређена, али има још много тога што треба да буде урађено у наредном периоду”, навео је Ђокић.

Он каже да су развијени и бројни други садржаји друштвеног живота и истиче да се сваке године све више развија и привреда, што даје гаранцију за бољи живот грађана.

“Пелагићево је претежно аграрно подручје и сигурно је да ће његов развој највише и ићи у том правцу, али треба имати у виду да се може и развијати и неки други сегмент привреде, и на томе ћемо радити. Већ смо најавили и пројекат изградње фабрике за производњу пиротехничких средстава”, рекао је Ђокић и додао да ће та фабрика представљати потпуно нову врсту производње у овом дијелу Европе, а Пелагићево има част да буде дио тога.IMG-66cbff60b5912f1f92d9b57cbc3f6723-V

Према његовим ријечима, на овом подручју добро се развија друштвени живот и у оквиру њега добро функционишу локалне институције и власти, и имају изузетну сарадњу са институцијама Републике Српске.

“Влада Републике Српске је у многим пројектима од стварања ове општине дала огромну подршку, а посебно ћемо у овој години радити на завршетку неких радова у области инфраструктуре, као што је уређење централног дијела насеља, сједишта општине, изградња малог трга, уређење саобраћајница и завршетак пројекта `Васо Пелагић`, јер нам је циљ да подржимо локално становништво, да би боље живјело”, истакао је Ђокић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да су представници Владе Српске данас ту да покажу да служе народу и да подрже будуће пројекте.

“Министарства рада и борачко-инвалидске заштите је у протеклом периоду дало пуни допринос када је ријеч о рјешавању стамбених потреба породица погинулих бораца и инвалида од прве до четврте категорије, затим питању изградње споменика, знатна средства су уложена, у социјалном запошљавању и збрињавању лица са инвалидитетом, у свему што је потребно”, навео је Савановић.

Савановић је нагласио да су Влада и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске опредијељени да и даље дају пун допринос томе да живот грађана на овом простору буде одржив.

IMG-bfa25b3480d3b1a8c79d1115cc55039d-V

 

Министру Јасмини Давидовић на свечаној академији  такође је уручена је плакета за допринос развоју  општине Пелагићево, коју је Министарство породице, омладине и спорта финансијски подржало путем  реализације пројеката из домена овог Министарства.

Министар Јасмина Давидовић истакла је да је сарадња са  општинским властима добра и да ће Министарство породице, омладине и спорта и у наредном периоду улагати у ову општину


Представници Владе Републике Српске прво су се састали са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем, затим су посјетили градилиште административно-културног центра, а након парастоса за погинуле борце одржана је свечана академија.

Начелник Пелагићева Симо Стакић рекао је да је задовољан до сада постигнутим и да се нада да ће уз подршку Владе Републике Српске ова општина постићи још много тога.

“Уз низ пројеката које смо завршили, као најзначајнији издвајам отварање фабрике која ће се бавити производњом пиротехнике, а сав производ ће извозити. Тако ће ова мала општина знатно допринијети извозу БиХ”, нагласио је Стакић.

Стакић, који је уручио признање министру Чордашу, захвалио је Влади Републике Српске за несебичну подршку коју су пружили овој општини и њеним становницима, што се позитивно одразило на квалитет живота људи.

“Увјерен сам да помоћ и подршка неће изостати ни у наредном периоду, те да ће општина Пелагићево ићи путем развоја и просперитета”, истакао је Стакић.