САВЈЕТОВАЊЕМ ДО БОЉИХ РЕЗУЛТАТА

УГЉЕВИК, 3. ФЕБРУАРА /СРНА/ -  Предсједник СП Петар  Ђокић рекао  је на данашњем савјетовању у Угљевику да је циљ СП да на предстојећим изборима има 100.000 гласова у Републици Српској, те да тако појачају капацитет учешћа у Народној скупштини Републике Српске, али и у Парламентарној скупштини БиХ.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је данас на партијском савјтеовању  у Угљевику, да је циљ СП да на предстојећим изборима има 100.000 гласова у Републици Српској, те да тако појачају капацитет учешћа у Народној скупштини Републике Српске, али и у Парламентарној скупштини БиХ.

Он је рекао да је на данашњем савјетовању у Угљевику било ријечи на који начин ће СП креирати односе са коалиционим партнерима, као и о програмима и пројектима путем којих ће СП дати допринос успјешном економском развоју Републике Српске.

Према његовим ријечима, било је ријечи и о начину да се обезбиједи више радних мјеста и постигне укупна стабилност свих односа у наредном периоду.

Ђокић је подсјетио да је програм СП познат и да је сва пажња у њему усмјерена на економски развој с циљем подстицања нових инвестиције у Српској.

“На тај начин ће се много више осјетити посвећеност свих људи, прије свега, у институцијама власти како републичког тако и локалног нивоа, али и оних које ће бити у Сарајеву и борити се за економски напредак ове земље. То треба да буде најважнија тема и најважније питање коме ћемо сви бити посвећени”, рекао је Ђокић.

03

Он је додао да би сви требало да оставе по страни страначке потребе и да се ставе у функцију општег интереса свих грађана.

„Циљ данашњег савјетовања је да сви присутни из ове сале понесу јасне политике и ставове СП-а, да на тим темељима раде и да дају свој максимум у реализацији циљева Партије и Републике Српске,“ рекао је Ђокић и додао да су на ово савјетовање позвани најодговорнији чланови Социјалистичке партије.
Ђокић је рекао да ће СП подржати лидера Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика уколико се на предстојећим општим изборима кандидује за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Он  је истакао да лично нема ништа против да Додик буде кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

 

“Подржаћемо га у томе, јер сматрамо да Додик својим капацитетом може дати велики допринос уређењу односа у БиХ и обезбјеђењу стабилности унутар БиХ, али на реалној политици која подразумијава уважавање Републике Српске, уважавање односа у БиХ заснованим на принципима пуне равноправности сваког конститутивног народа и онога што је Дејтонски споразум јасно рекао”, рекао је Ђокић новинарима у Угљевику.

04

 

На новинарско питање да ли је унутар СП и владајуће коалиције о појединачним кандидатурама за изборе било ријечи, као и о могућности да Додик буде кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Ђокић је одговорио да се о томе разговарало.

 

“Разговарали смо о томе да градимо политику и да заједно наступимо на изборма за појединачне функције, о томе смо говорили као предсједници владајућих партија и вјерујем да ћемо се око тога моћи договорити. Оставили смо да то питање разматрамо додатно у консултацијама које ће услиједити у термину и када то заједно процијенимо”, навео је Ђокић.
На савјетовању у Угљевику присуствовали су предсједници градских и општинских одбора СП, носиоци најважнијих политичких функција које су добили у име СП на нивоу републичких институција и на нивоу општина, те чланови Извршног одбора СП.

 

ФОТО АЛБУМ