Министар Ђокић разговарао са делегацијом нижегородске области

????????????????????????????????????

Министар индустрије енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци са руском делегацијом коју је предводио предсједник Центра за привредну сарадњу са Републиком Српском у нижегородској области Јуриј Смородов о могућностима унапређења досадашње сарадње.

На састанку је договорено потписивање Споразума о успостављању међународних и спољнотрговинских веза у области трговине, привреде, научно-техничке и културне сарадње у априлу ове године, када би у посјету Републици Српској са губернатором нижегородске области у Српску дошла и велика привредна делегација.

Министар Ђокић је истакао да ће потписивање споразума оснажити могућност реализације заједничких инвестиционих пројеката, отварање нових производних капацитета и стварање директних веза између нижегородских привредника и привредника Републике Српске.

„Радује нас чињеница да сте у Републику Српску дошли са одлучним намјерама да покренете конкретне пословне активности и у том смислу имаћете пуну подршку Владе Републике Српске“, рекао је министар Ђокић и додао да је Српска отворена за све видове сарадње који ће бити предмет Споразума.