ЂОКИЋ – БРАТУНАЦ: НАСТАВЉА СЕ САРАДЊА СА НАМИБИЈОМ

20180209_122504

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић најавио је данас у Братунцу да ће Влада Републике Српске и даље подржавати фирму “Технички ремонт” при изласку на нова и проширењу пласмана на тржиштима гдје већ добро послује, те истакао да је Намибија један од најважнијих купаца наоружања и војне опреме коју производи то предузеће.
Ђокић је нагласио да је најважније да је у предузећу “Технички ремонт” запослено 150 људи, који имају сигурну перспективу, као и то да се очекује проширење производње, што треба да омогући отварање нових радних мјеста.

“То је посебан интерес Владе у овом, али и у свим предузећима у Српској”, нагласио је Ђокић, који је данас посјетио “Технички ремонт” заједно са делегацијом Намибије, коју је предводио државни секретар Петер Вилхе.

Ђокић је рекао да је данашња посјета прилика за представљање онога што је урађено у посљедње четири године, као и планова за даљи развој.

“Данас смо провјерили како функционише сарадња Владе Српске и `Техничког ремонта` успостављена прије скоро четири године и оцијенили да је неопходно ускоро анексирати тај споразум, ради наставка активности које ће омогућити даљи развој овог предузећа. Делегација Намибије данас је посјетила `Технички ремонт` да би се увјерила у процес производње, програме и динамику испоруке артикала за које су заинтересовани”, рекао је Ђокић након састанка са руководством фирме.

20180209_122559

Он је навео да је разговарано и о томе шта је потребно да учине ресорно министарство и Влада, као сувласници “Техничког ремонта”, да би помогли том предузећу у превазилажењу потешкоћа, посебно у наступу на другим тржиштима због сложене процедуре извоза наоружања, војне опреме и муниције који се овдје производе и ремонтују.

Директор “Техничког ремонта” Славен Ристић рекао је да је делегација Намибије задовољна сарадњом и заинтересована за њено проширење и нове производе, као што су машине за деминирање.

“Ово је веома важна посјета за нас јер три године континурано сарађујемо са Намибијом. Та сарадња ће, према тврдњи чланова ове делегације, бити настављена и проширена, а то нам даје гаранцију да ћемо имати бољу зараду, развој и потребу за новим запошљавањем”, нагласио је Ристић.

БРАТУНАЦ, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић обишао је делегацијом Намибије предузећа "Tехнички ремонт" из Братунца.