ПРОТИЋ: МЕКТИЋ ЗАПРЕПАСТИО ЉУДЕ ОПРЕДИЈЕЉЕНЕ ЗА СРПСКУ

20160901005205_216742

Шеф Клуба посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Слободан Протић рекао је  да је изјава министра безбједности БиХ Драгана Мектића да Срби “морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници” запрепастила све људе који су добронамјерни и опредијељени за Републику Српску.
Протић је оцијенио да је још индикативнији деманти СДС-а у коме се та партија оградила од ове изјаве, наводећи да то није оно иза чега стоји.

“Поставља се онда питање чије ставове о тим веома осјетљивим питањима Мектић износи у јавност и с којим циљем? Да ли је он експонент неке друге политике и има ли то додирних тачака са наредним изборима, као и заједничким кандидатима за одређене нивое власти у БиХ?”, упитао је Протић.

Он је истакао да Мектићева изјава представља потпуно демаскирање једног дијела политика у Српској и да је то потпуно јасно сваком нормалном човјеку.

Протић је навео да је послушао тонски запис који је објавио новинар “Вечерњег листа”, а који потпуно и јасно потврђује изјаву Мектића, објављену у писаном издању поменутог листа.

Мектић је раније за “Вечерњи лист”, издање за БиХ, рекао да “Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници”, те да “постоје релевантни документи који доказују геноцид”, али је на конференцији за новинаре у Сарајеву демантовао да је то рекао, наводећи да се у Сребреници десио стравичан злочин.

“Вечерњи лист” објавио је потом на својој веб-страници аудио-снимак који потврђује аутентичност Мектићеве изјаве “да се у Сребреници догодио геноцид и да Срби требају да прођу катарзу”.