Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и савјетник министра Александар Ђурић јуче су током другог дана посјете 52. Међународном сајму туризма у Берлину, у Њемачкој, разговарали са директором сајма Давидом Руецом и представницима туристичке привреде Њемачке.

 

Разговарано је о могућностима сарадње између двије земље, у погледу приближавања туристичких потенцијала Републике Српске њемачком тржишту. Министар Глухаковић је нагласио да туристи из Њемачке имају велико интересовање за дестинације у Српској, што показују и статистички параметри о већем броју долазака њемачких туриста у 2017. години у односу на претходну, те да је њемачко тржиште добра прилика за туризам Српске.

 

Поред тога, Глухаковић и Ђурић присуствовали су привредној манифестацији ”Дунавски салон” која је шесту годину заредом одржана у оквиру Међународног сајма туризма у Берлину, а која има за циљ промоцију туристичких потенцијала земаља из Дунавске регије.

Gluhakovic - direktor ITB Berlin_259888783

 

Учествујући у међународној панел дискусији на тему ”Култура и туризам у реализацији Дунавске стратегије”, савјетник министра Ђурић говорио је о важности културних артефаката које је неопходно повезати са туристичким сегментом, како би се добила одговарајућа туристичка понуда не само на нивоу једне земље, већ и на нивоу више земаља повезаних путем прекограничне сарадње. Панел је одржан у координацији амбасадора БиХ у Њемачкој Жељка Јањетовића, а учесници панела били су представници министарстава туризма Подунавских земаља.

 

Међународни сајам туризма у Берлину, на којем туристичку понуду Републике Српске представља Туристичка организација Републике Српске, трајаће до недјеље, 11. марта.

 

65b05820-a249-4d5a-a39d-b19f319d69ec#Берлин#Panel diskusija